Miért adjon plazmát?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce id nunc eget tortor pharetra aliquam a at velit. Praesent nec dui non sem feugiat ornare eget quis leo.

Mert vérplazmát nem lehet mesterségesen előállítani

A plazma létfontosságú alapanyaga számos olyan alapvető gyógyszernek, amelyek ritka, krónikus és időnként életveszélyes betegségeket kezelnek és előznek meg. Plazmát nem lehet laboratóriumban létrehozni, vagy szintetikus úton előállítani, így a plazmájukat nagylelkűen adományozó donorok teszik lehetővé ezen a gyógyszerek előállítását.

A betegeknek világszerte szükségük van donorokra.

Plazmadonorként Ön reményt és esélyt ad másoknak egy jobb, produktívabb és egészségesebb életre.

Mivel a plazmaadomány életeket ment

A plazmából származó gyógyszereket világszerte használják súlyos betegségek és állapotok kezelésére vagy megelőzésére számos terápiás területen:

Tüdőgyógyászat / Hematológia / Immunológia / Neurológia / Fertőző betegségek / Sokk és trauma

A betegeknek világszerte szükségük van donorokra.

Az Ön plazmaadománya több ezer ember életét mentheti meg és javíthat életminőségükön.

Mert a plazmaadás kifizetődő

Nagyra értékeljük adományozóink idejét és az adományozáshoz szükséges erőfeszítéseket, ezért kompenzáljuk az Ön idejét és erőfeszítését.Magyarországon a plazmadonort a rendelkezésre állásért a jogszabályban meghatározott vagyoni ellentételezés illeti meg.

Az aktuális juttatásokról és akciókról tájékozódjon a verunkbenasegitseg.hu oldalon.

Ennél is fontosabb, hogy a plazmaadomány rászoruló embereknek ad esélyt a jobb életminőségre, amely nem biztos, hogy lehetséges lenne az Ön által adományozott plazmából előállított gyógyszerek nélkül.

Nézze meg, milyen hihetetlen hatást gyakorolhat plazmaadománya azokra, akiknek plazma eredetű gyógyszerekre van szüksége. Nézze meg történeteiket, és ismerje meg, hogy ezek a gyógyszerek hogyan befolyásolták az életüket.

A betegeknek világszerte szükségük van donorokra.

Amikor plazmát adományoz, hőssé válik számtalan ember számára szerte a világon.

Plazmaadás

három egyszerű lépésben

adatok_icon

1. lépés: Az alapok megteremtése
A plazmaadás a személyes adatok felvételével indul, ahol a három kulcs dokumentum – személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya – szükséges. Ezek után egy rövid kérdőív kitöltése és egy alapos orvosi vizsgálat következik, ami során vérmintát veszünk. Fontos tudni, hogy ekkor még nem történik plazmaadás. A vérminta laborvizsgálatának eredményére körülbelül egy hétig kell várni, ez határozza meg, hogy valaki lehet-e plazmaadó.

1

orvosi_vizsgalat_icon

2. lépés: Plazmaadás
Amikor ismét ellátogat hozzánk, egy újabb orvosi vizsgálat várja. Itt ellenőrizzük az alapvető egészségi állapotát: testhőmérsékletét, vérnyomását, pulzusát, vére hemoglobinszintjét és a testsúlyát. Ezek a tényezők határozzák meg, hogy mennyi plazmát vehetünk Öntől. A tényleges plazmaadás 30-40 percet vesz igénybe. Ez az időtartam függ attól is, mennyi folyadékot fogyasztott az adományozás előtt.

2

hozzajarulas_icon

3. lépés: Jó tett helyében jót várj!
Minden egyes alkalommal, amikor Ön plazmát ad, közvetlenül segít egy embertársának, legyen szó életmentésről vagy az életminőség javításáról. Ezt az önzetlen cselekedetet a HAEMA méltányolja és különböző juttatásokkal köszöni meg: készpénz, ajándékutalványok, tápláló finomságok és rendszeres promóciók. Az Ön segítsége értékes, és mi szeretnénk megmutatni, hogy mennyire hálásak vagyunk ezért!

3

Kérdések és válaszok a plazmaadásról

A hemofília egy olyan betegség, amely bizonyos véralvadási faktorok részleges vagy teljes hiányával jár, ezért a véralvadás folyamata zavart szenved, aminek vérzékenység a következménye. Plazmaadással a hemofíliás betegek kezeléséhez is segítséget nyújtasz.

Tudj meg még többet a plazmaadásról!

Cikkek, hasznos tartalmak

A vérplazma

A vérplazma életmentő fehérjék forrása, amelyekből speciális, pótolhatatlan gyógyszereket állítanak elő. Mivel ezek a fehérjék mesterségesen nem reprodukálhatók, a plazmaadományok nélkülözhetetlenek azon emberek számára, akik ilyen betegségben szenvednek. Váljon Ön is hétköznapi hőssé, adjon plazmát!

Időpontfoglalás

Válasszon a lehetőségek közül:

Ha Ön még nem donorunk

Ha Ön már donorunk