Miért adjon plazmát?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce id nunc eget tortor pharetra aliquam a at velit. Praesent nec dui non sem feugiat ornare eget quis leo.

Mert vérplazmát nem lehet mesterségesen előállítani

A plazma létfontosságú alapanyaga számos olyan alapvető gyógyszernek, amelyek ritka, krónikus és időnként életveszélyes betegségeket kezelnek és előznek meg. Plazmát nem lehet laboratóriumban létrehozni, vagy szintetikus úton előállítani, így a plazmájukat nagylelkűen adományozó donorok teszik lehetővé ezen a gyógyszerek előállítását.

A betegeknek világszerte szükségük van donorokra.

Plazmadonorként Ön reményt és esélyt ad másoknak egy jobb, produktívabb és egészségesebb életre.

Mivel a plazmaadomány életeket ment

A plazmából származó gyógyszereket világszerte használják súlyos betegségek és állapotok kezelésére vagy megelőzésére számos terápiás területen:

Tüdőgyógyászat / Hematológia / Immunológia / Neurológia / Fertőző betegségek / Sokk és trauma

A betegeknek világszerte szükségük van donorokra.

Az Ön plazmaadománya több ezer ember életét mentheti meg és javíthat életminőségükön.

Mert a plazmaadás kifizetődő

Nagyra értékeljük adományozóink idejét és az adományozáshoz szükséges erőfeszítéseket, ezért kompenzáljuk az Ön idejét és erőfeszítését.Magyarországon a plazmadonort a rendelkezésre állásért a jogszabályban meghatározott vagyoni ellentételezés illeti meg.

Az aktuális juttatásokról és akciókról tájékozódjon a verunkbenasegitseg.hu oldalon.

Ennél is fontosabb, hogy a plazmaadomány rászoruló embereknek ad esélyt a jobb életminőségre, amely nem biztos, hogy lehetséges lenne az Ön által adományozott plazmából előállított gyógyszerek nélkül.

Nézze meg, milyen hihetetlen hatást gyakorolhat plazmaadománya azokra, akiknek plazma eredetű gyógyszerekre van szüksége. Nézze meg történeteiket, és ismerje meg, hogy ezek a gyógyszerek hogyan befolyásolták az életüket.

A betegeknek világszerte szükségük van donorokra.

Amikor plazmát adományoz, hőssé válik számtalan ember számára szerte a világon.

Plazmaadás

három egyszerű lépésben

adatok_icon

Személyes adatok felvétele (személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya szükséges), egy kérdőív kitöltése és orvosi vizsgálat után vért veszünk Öntől. (ez még nem plazmaadás!)

A vér laborvizsgálatának eredményére kb. egy hetet várni kell.

1

orvosi_vizsgalat_icon

Első lépésként egy újabb orvosi vizsgálat következik. Orvosunk ellenőrzi a testhőmérsékletet, vérnyomást, pulzust, a vér hemoglobinszintjét és a testsúlyt. Ez utóbbi határozza meg az Öntől levehető vérplazma mennyiségét.

A donáció, vagyis maga a plazmaadás általában 30-40 percig tart. Nagyban függ attól is, mennyi folyadékot fogyasztott ezt megelőzően.

2

hozzajarulas_icon

Minden alkalommal, mikor plazmát ad, hozzájárul egy embertársa megmentéséhez és/vagy életminőségének javításához.

Ezt mi költségtérítéses juttatással háláljuk meg készpénz, ajándékutalvány, kalóriapótló finomságok és rendszeres akciók formájában.

3

Kérdések és válaszok a plazmaadásról

A hemofília egy olyan betegség, amely bizonyos véralvadási faktorok részleges vagy teljes hiányával jár, ezért a véralvadás folyamata zavart szenved, aminek vérzékenység a következménye. Plazmaadással a hemofíliás betegek kezeléséhez is segítséget nyújtasz.

Tudj meg még többet a plazmaadásról!

Cikkek, hasznos tartalmak

A vérplazma

A vérplazma életmentő fehérjék forrása, amelyekből speciális, pótolhatatlan gyógyszereket állítanak elő. Mivel ezek a fehérjék mesterségesen nem reprodukálhatók, a plazmaadományok nélkülözhetetlenek azon emberek számára, akik ilyen betegségben szenvednek. Váljon Ön is hétköznapi hőssé, adjon plazmát!

Időpontfoglalás

Válasszon a lehetőségek közül:

Ha Ön még nem donorunk

Ha Ön már donorunk